primariahd.ro | Siteul oficial al primariei Hunedoara

Despre institutie

Informatii de interes public

Date de contact

Primar

Consiliul local

Primăria

Servicii publice

Instituții subordonate

Info util

Starea Civila

FESTIVAL MEDIEVAL

FESTIVAL MEDIEVAL

Primăria Municipiului Hunedoara vă invită duminică, 20 august 2017, la Festivalul Medieval, eveniment care va avea loc la Castelul Corvinilor, cu începere de la ora 12:00.

 ATRIBUIRE LOC PARCARE MICRO 6 NORD

ATRIBUIRE LOC PARCARE MICRO 6 NORD

ANUNT privind atribuirea unor locurilor de parcare în parcările publice de reședintă din cartierul MICRO 6 NORD - str. Siretului și str. Prutului

PARCARI LIBERE IN MUNICIPIUL HUNEDOARA

PARCARI LIBERE IN MUNICIPIUL HUNEDOARA

Lista locuri de parcare libere de pe raza municipiului Hunedoara

RECOMANDĂRI ÎN CAZ DE CANICULĂ

RECOMANDĂRI ÎN CAZ DE CANICULĂ

Primăria municipiului Hunedoara prin Compartimentul de Protectie civilă si P.S.I. vă informează - Recomandări pentru populație

EXPOZIȚIE DE OGLINDĂ VITRATĂ

EXPOZIȚIE DE OGLINDĂ VITRATĂ

Primăria Hunedoara și Muzeul Castelul Corvinilor Hunedoara vă invită astăzi, 1 august 2017, începând cu ora 17.30, în salonul BETHLEN din incinta Castelului Corvinilor(...)

DESCOPERĂ ISTORIA ROMÂNILOR - BIBLIOTECA MUNICIPALĂ

DESCOPERĂ ISTORIA ROMÂNILOR - BIBLIOTECA(...)

Vă invităm la Biblioteca Municipală Hunedoara, de luni pînă vineri, între orele 8.00-16.00, pentru a descoperi Centrul de documentare - istorie și civilizație românească.

Prezentare municipiu

Municipiul Hunedoara este situat in partea centrala a judetului, la 220 - 270m altitudine, pe Valea Cernei, la 19 km de municipiul resedinta de judet, Deva. Numarul de locuitori este de aproape 76.000.
Asezata la poalele muntilor Poiana Rusca, munti cu altitudinea sub 1.400 m, dar masivi, localitatea reprezinta o mare oportunitate de dezvoltare a bazei turismului montan, avand acces pe drumuri modernizate spre fiecare din statiunile montane inconjuratoare, unde se pot practica toate sporturile montane (alpinism, ski etc.). Relieful este reprezentat prin dealuri si glacisun piemontane, cu altitudini de 300 - 400 m, la care se adauga Valea Cernei cu lunci largi si trasee bine exprimate.

Atestata documentar la 1265 sub numele Hungnod, conform registrului de dijme papale, Hunedoara va cunoaste o dezvoltare impetuoasa si va juca un rol important in istoria Romaniei. Vechimea acestei asezari ce a luat nastere la poalele dealului Sanpetru, la confluenta raurilor Cerna si Zlasti, este mult mai adanca in negurile timpului decat atestarea documentara.. Arheologii au descoperit atat in vatra orasului cat si in satele din imprejurimi de unde isi trage seva, urme de locuire, datand din epoca pietrei. De asemenea, pe Dealul Sanpetrului dainuiesc intr-o deplina succesiune urme materiale din epoca bronzului si a fierului. In 1409, la 18 octombrie, regele Ungariei Sigismund de Luxemburg daruieste si innobileaza pentru faptele militare deosebite pe cneazul Voicu din Cincis, fiul lui Serb. In acelasi document pomeneste si pe alti membri ai familiei ca stapanitori ai cetatii si domeniului regal Hunedoara. Este vorba de Mogos si Radu, fratii .si lancu, fiul lui Voicu. Din acest moment, cetatea Hunedoara cunoaste o noua etapa a dezvoltarii sale. lancu a amenajat cetatea pentru locuit.

Servicii online

Plăți Online

Platiti acum online impozitele si taxele locale.

Autorizatii libera trecere

Sistem de plata si eliberare a autorizatiilor de libera trecere in municipiul Hunedoara

ghiseul.ro

Plătiţi  PE LOC amenzile auto primite oriunde in tara

Stadiu Cereri Depuse

Verifică stadiul cereriilor depuse

Petiții, sugestii, reclamații

INFORMARE : Informăm persoanele interesate în adresarea petiţiilor către Primăria Municipiului Hunedoara că în conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, "petiţiile anonime sau cele în care NU sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe".  

Harta investițiilor

Harta interactivă a investițiilor.

Vizitati si Centrul Interactiv Hunedoara

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi in fiecare vineri veţi primi pe mail stirile publicate de primărie in ultima saptamina.

Chestionar

Ce părere aveţi despre site-ul Primăriei?

Foarte buna
Buna
Necesita imbunatatiri
Proasta
Foarte proasta

Statistici

Vizite totale: 11460853

Vizite ziua 17.08.2017 : 8436