primariahd.ro | Siteul oficial al primariei Hunedoara

Despre institutie

Informatii de interes public

Date de contact

Primar

Consiliul local

Primăria

Info util

Servicii publice

Instituții subordonate

Starea Civila

COMUNICAT CUPA IOAN CORVIN

COMUNICAT CUPA IOAN CORVIN

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Hunedoara, împreună cu Ordinul Arcașilor Hunedoarei vă invită sâmbătă, 26 mai 2018, la cea de-a VI-a ediție a Concursului de tir cu(...)

ANUNT NUNTA DE AUR

ANUNT NUNTA DE AUR

Primăria și Consiliul Local Hunedoara recompensează și în acest an cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

ANUNT ORGANIZARE SELECTIE ADMINISTRATORI

ANUNT ORGANIZARE SELECTIE ADMINISTRATORI

Municipiul Hunedoara organizează selectarea a 3 administratori pentru Întreprinderea publică la care este asociat unic, respectiv la Societatea Salubprest Hunedoara SRL, din Municipiul(...)

comunicat noaptea muzeelor 2018

comunicat noaptea muzeelor 2018

Vă invităm la Noaptea Muzeelor, eveniment care va avea loc în data de 19 mai 2018, la Castelul Corvinilor.

CAMPANIE COLECTARE DEEE

CAMPANIE COLECTARE DEEE

Acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Hunedoara, va avea loc în perioada 18-19 mai.

TARGUL EUROPEAN AL CASTELELOR

TARGUL EUROPEAN AL CASTELELOR

Primăria Municipiului Hunedoara și Castelul Corvinilor vă invită în perioada 26 - 27 mai 2018 la cea de-a IV-a ediție a Târgului European al Castelelor

Prezentare municipiu

Municipiul Hunedoara este situat in partea centrala a judetului, la 220 - 270m altitudine, pe Valea Cernei, la 19 km de municipiul resedinta de judet, Deva. Numarul de locuitori este de aproape 76.000.
Asezata la poalele muntilor Poiana Rusca, munti cu altitudinea sub 1.400 m, dar masivi, localitatea reprezinta o mare oportunitate de dezvoltare a bazei turismului montan, avand acces pe drumuri modernizate spre fiecare din statiunile montane inconjuratoare, unde se pot practica toate sporturile montane (alpinism, ski etc.). Relieful este reprezentat prin dealuri si glacisun piemontane, cu altitudini de 300 - 400 m, la care se adauga Valea Cernei cu lunci largi si trasee bine exprimate.

Atestata documentar la 1265 sub numele Hungnod, conform registrului de dijme papale, Hunedoara va cunoaste o dezvoltare impetuoasa si va juca un rol important in istoria Romaniei. Vechimea acestei asezari ce a luat nastere la poalele dealului Sanpetru, la confluenta raurilor Cerna si Zlasti, este mult mai adanca in negurile timpului decat atestarea documentara.. Arheologii au descoperit atat in vatra orasului cat si in satele din imprejurimi de unde isi trage seva, urme de locuire, datand din epoca pietrei. De asemenea, pe Dealul Sanpetrului dainuiesc intr-o deplina succesiune urme materiale din epoca bronzului si a fierului. In 1409, la 18 octombrie, regele Ungariei Sigismund de Luxemburg daruieste si innobileaza pentru faptele militare deosebite pe cneazul Voicu din Cincis, fiul lui Serb. In acelasi document pomeneste si pe alti membri ai familiei ca stapanitori ai cetatii si domeniului regal Hunedoara. Este vorba de Mogos si Radu, fratii .si lancu, fiul lui Voicu. Din acest moment, cetatea Hunedoara cunoaste o noua etapa a dezvoltarii sale. lancu a amenajat cetatea pentru locuit.

Servicii online

My Hunedoara

Municipiul Hunedoara Sesizari. Raporteaza un incident !

Plăți Online

Platiti acum online impozitele si taxele locale.

Autorizatii libera trecere

Sistem de plata si eliberare a autorizatiilor de libera trecere in municipiul Hunedoara

ghiseul.ro

Plătiţi  PE LOC amenzile auto primite oriunde in tara

Stadiu Cereri Depuse

Verifică stadiul cererilor depuse

Petiții, sugestii, reclamații

INFORMARE : Informăm persoanele interesate în adresarea petiţiilor către Primăria Municipiului Hunedoara că în conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, "petiţiile anonime sau cele în care NU sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe".  

Harta investițiilor

Harta interactivă a investițiilor.

Vizitati si Centrul Interactiv Hunedoara

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi in fiecare vineri veţi primi pe mail stirile publicate de primărie in ultima saptamina.

Chestionar

Ce părere aveţi despre site-ul Primăriei?

Foarte buna
Buna
Necesita imbunatatiri
Proasta
Foarte proasta

Statistici

Vizite totale: 14205964

Vizite ziua 23.05.2018 : 6489