Despre institutie

Informatii de interes public

Date de contact

Primar

Consiliul local

Primăria

Info util

Servicii publice

Instituții subordonate

Starea Civila

Inchide

Trimite unui prieten

EXPOZIȚIE DE OGLINDĂ VITRATĂ

Exportă PDF - EXPOZIȚIE DE OGLINDĂ VITRATĂ Tipăreşte pagina - EXPOZIȚIE DE OGLINDĂ VITRATĂ Trimite unui prieten - EXPOZIȚIE DE OGLINDĂ VITRATĂ

publicat de Administrator Marti , 1 August 2017, 10:08

Primăria Hunedoara și Muzeul Castelul Corvinilor Hunedoara vă invită marți, 1 august 2017, la vernisajul unei expoziții de artă intitulată „Glass Nouveau la Castel".
Expoziția prezintă publicului peste 30 de lucrări realizate de artistul Cristian Florin Anghelescu. Evenimentul, care reprezintă o continuare a activității expoziționale începute în primăvară sub egida Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, va avea loc începând cu ora 17.30, în salonul BETHLEN din incinta Castelului Corvinilor Hunedoara. Faţă de expoziţia anterioară apar însă lucrări noi, mai elaborate, care dovedesc rezultatele pozitive ale primei expoziţii. Subiectul expoziţiei este oglinda. Acesta este modul în care autorul încearcă să-i redea oglinzii valoarea ce i se cuvine : cea mai frumoasă piesă de mobilier dintr-o casă. „Ea este singura, este unica în stare să capteze şi să redea lumina, culoarea, să creeze iluzia măririi spaţiului. Cu un secol în urmă era afişată în locuri de cinste precum saloane, livinguri, sufragerii, împodobită cu rame superbe. De ani buni încoace, cred ca vreo şaptezeci, din sărăcie materială sau intelectuală ea a fost alungată, surghiunită în locuri strâmte, uneori ascunse şi prost iluminate. Dacă veţi ajunge la concluzia că vă place ce vedeţi vă invit să generăm împreună o iniţiativă de graţiere a oglinzii. Cred că-i ajung anii petrecuţi găurită în patru colţuri şi ţintuită cu holțşuruburi de faianţa din baie sau lipită pe uşa dulapului din dormitor. Haideţi s-o eliberăm din nou, s-o împodobim şi s-o lăsăm să ne bucure din nou. Eu am început deja de aproape trei ani", declară artistul Cristian Florin Anghelescu.
Evenimentul va fi prezentat de RADU ROŞIANU din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România, şi va fi acompaniat de sunetul distins al pianului, la care vor performa prof. CRISTIAN DUMITRIU, prof. DOINA ONA şi eminentul elev MIRCEA LOGOJAN, de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță" din Deva.

Inchide

Trimite mesaj

Mesaj

Înapoi la Arhivă știri 2017

Servicii online

Preluarea deseurilor electrice !

Comenzi gratuite la TelVerde 0800 444 800 sau www.colecteaza.ro

My Hunedoara

Municipiul Hunedoara Sesizari. Raporteaza un incident !

Plăți Online

Platiti acum online impozitele si taxele locale.

Autorizatii libera trecere

Sistem de plata si eliberare a autorizatiilor de libera trecere in municipiul Hunedoara

ghiseul.ro

Plătiţi  PE LOC amenzile auto primite oriunde in tara

Stadiu Cereri Depuse

Verifică stadiul cererilor depuse

Petiții, sugestii, reclamații

INFORMARE : Informăm persoanele interesate în adresarea petiţiilor către Primăria Municipiului Hunedoara că în conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, "petiţiile anonime sau cele în care NU sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe".  

Harta investițiilor

Harta interactivă a investițiilor.

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi in fiecare vineri veţi primi pe mail stirile publicate de primărie in ultima saptamina.

Chestionar

Ce părere aveţi despre site-ul Primăriei?

Foarte buna
Buna
Necesita imbunatatiri
Proasta
Foarte proasta

Statistici

Vizite totale: 14754737

Vizite ziua 22.07.2018 : 2527