COMUNICAT DE PRESĂ Imprimare e-mail
Imagine activă De mult timp au fost publicate articole în cotidianul județean „Mesagerul hunedorean” în care încearcă să discrediteze autoritatea publică locală și, cu un ton mai mult decât evident, al primarului Hunedoarei, Nicolae Schiau. Cea mai recentă astfel de încercare este „SCRISOAREA DESCHISĂ” semnată „Organizația municipală Hunedoara a PARTIDULUI LIBERAL NAȚIONAL”, în care sunt aduse acuzații total nefondate împotriva primarului localității și chiar se oferă informații valoroase despre acțiunile de pe agenda preocupărilor sale. .
Textul acelei scrisori afirmă că Primăria Hunedoara nu a luat în considerare inițiativa (sic!) A consilierilor locali liberali de a stabili un parteneriat între Consiliul Județean Hunedoara și autoritatea publică din Hunedoara, pentru reabilitarea drumului județean DJ687 Sântuhalm – Hunedoara – Călan.
Se pare că respectabilii consilieri liberali au uitat că s-au numărat printre cei care au votat HCL nu. 271 / 30.12.2004 privind asocierea dintre Consiliul Local al municipiului Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara în vederea promovării proiectului „Reabilitarea drumului județean DJ687: Sântuhalm – Hunedoara – Călan, secțiunea Sântuhalm – Hunedoara, km 7 + 590 – 10 + 090 ”, HCL nr. . 22 / 26.01.2005, pentru aprobarea Studiului de fezabilitate al obiectivului investițional „Reabilitarea drumului județean DJ 687: Sântuhalm – Hunedoara – Călan, secțiunea Sântuhalm – Hunedoara, km 0 + 000-10 + 090”, în cadrul Programului PHARE 2004-2006 – Coeziune economică și socială – mari proiecte de infrastructură regională ”. Trebuie remarcat faptul că, prin aceeași decizie, Consiliul Local Hunedoara a aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 648.090 Euro, reprezentând 7,26% cota din costurile eligibile ale proiectului, la care se adaugă 147.633 Euro din costuri neeligibile aferente. De asemenea, pentru a atinge același obiectiv de investiții, asocierea celor două autorități a fost aprobată prin HCL nr. 104 / 28.04.2005. Aceste sume au fost condiționate de selectarea proiectului, ceea ce nu s-a întâmplat, iar investiția se va face prin alocarea de fonduri din bugetele factorilor implicați. Poate că nu este rău să menționăm că contribuția Consiliului Local al Hunedoarei contribuie, de asemenea, în mare măsură la constituirea bugetului Consiliului Județean. În 2005, a fost aprobată asocierea celor două autorități. Aceste sume au fost condiționate de selectarea proiectului, ceea ce nu s-a întâmplat, iar investiția se va face prin alocarea de fonduri din bugetele factorilor implicați. Poate că nu este rău să menționăm că contribuția Consiliului Local al Hunedoarei contribuie, de asemenea, în mare măsură la constituirea bugetului Consiliului Județean. În 2005, a fost aprobată asocierea celor două autorități. Aceste sume au fost condiționate de selectarea proiectului, ceea ce nu s-a întâmplat, iar investiția se va face prin alocarea de fonduri din bugetele factorilor implicați. Poate că nu este rău să menționăm că și Consiliul Local Hunedoara contribuie, în mare măsură, la constituirea bugetului Consiliului Județean.
Trebuie remarcat faptul că în niciun moment ideea continuării lucrărilor la acest obiectiv de investiții nu a fost abandonată de municipalitatea Hunedoara sau de primarul orașului.
Prioritățile de investiții locale trebuie să fie clare pentru toată lumea, stabilite în funcție de nevoile cetățenilor hunedoreni. Și pentru că aleșii locali nu vor să pună căruța înaintea boilor, au preferat să implementeze mai întâi un proiect în cadrul Programului ISPA de dublare a capacității canalului colector de colectare a apei menajere din Hunedoara și transportarea acesteia la stația de epurare. Acest proiect implică suprapunerea unor porțiuni semnificative între DJ687 și traseul colectorului, precum și traversarea DJ687 (subterană) prin mai multe locuri. Mai mult, lucrările deja finalizate la secțiunea de drum menționată vor fi afectate de amplasarea noului canal colector Hunedoara – Sântuhalm.
Există alte priorități pentru consilierii liberali?