Termenii de poker pe care ar trebui să îi cunoști

poker

Poker-ul este unul dintre jocurile de cărți populare la care jucătorii plasează pariuri, pentru că pe cât de simplu este, pe atât de intens este modul de joc, iar jucătorul cu cea mai bună mână de poker câștigă. În multe feluri, poker-ul diferă de alte jocuri de noroc prin faptul că este un joc de îndemânare și abilitate.

Aceasta înseamnă că, pentru a câștiga la poker, un jucător trebuie să fie capabil să-și evalueze atât propria mâna, cât și pe cea a adversarilor. Jucătorii de poker sunt cunoscuți ca fiind destul de abili în a-și disimula adevăratele stări și sunt capabili să facă pariuri extrem de calculate, care uneori îi pot pune în mare dezavantaj pe adversari.

Poker Terms You Should Know

Mâinile de poker

În majoritatea jocurilor de poker, există șapte tipuri de bază ale mâinilor de poker: cărți comune, chintă, patru de același fel, careu, culoare și trei de același fel și două perechi.

Există un total de cincizeci și două de cărți într-un pachet, iar în anumite variante de poker se poate juca chiar și cu o sută de cărți (seven-card community poker).

Rundele de pariere

Rundele de pariere din jocurile de poker încep prin a se se miza la două sau trei mâini. După aceasta, dealerul poate oferi o a treia rundă de pariere și, dacă nimeni nu mai mărește miza (Raise) în timpul primei runde, va începe a doua rundă. Jucătorii pot face o singură ofertă forțată, numită pariu orb (Blind Bet). Un jucător trebuie să știe dacă mâna sa are puterea de a câștiga jocul înainte de a crește miza. Pariurile care depășesc suma indicată se numesc „pariuri oarbe” (Blind Bets).

Texas Hold ‘Em

Texas hold ‘em, cel mai popular joc de poker, este jucat cu cinci cărți. În Texas hold ‘em, jucătorul trebuie să aibă un total de treisprezece cărți, inclusiv două cărți, pentru a extrage trei cărți. La împărțirea cărților, fiecare jucător primește o carte cu fața în sus, iar persoana cu cea mai bună combinație (cu cartea cu fața în sus) după patru extrageri, va câștiga.

Poker Community Cards

Unul dintre cele mai faimoase și populare variante de poker este community cards poker. Este mult mai interesantă decât varianta Texas Hold’em. În jocul de poker din această categorie, toți jucătorii stau față în față la o masă obișnuită. Niciun jucător nu are voie să împartă cărțile (o face numai dealerul). În schimb, toți jucătorii își pot verifica cărțile și apoi pot să decarteze cărți. Ultimul jucător are posibilitatea de a cere cărți (Call) sau de a ridica miza (Buy).

Toate jocurile de poker sunt jucate după niște reguli de bază. Uneori, variațiile necesită reguli specifice, iar acestea sunt detaliate în cărțile de poker care conțin regulile fiecărei variații.

No-Limit Hold ‘Em

Unul dintre cele mai interesante jocuri de poker care se joacă din greu este No-Limit Hold ‘em, care este cea mai dificilă versiune de învățat și de jucat. Regula de bază a jocului No-Limit Hold-em este că un jucător poate juca doar cu banii săi. Dacă vrei să obții un profit, trebuie să îți folosești fondurile proprii, iar nu banii din pot.

Concluzie

De îndată ce începi să joci poker, primul lucru pe care ar trebui să-l cunoști sunt regulile jocului, inclusiv al celor mai dificile versiuni, așa cum este No-Limit Hold ‘Em, apoi să începi să înveți ce înseamnă diferiții termeni de poker. De exemplu, unul dintre cei mai cunoscuți termeni de poker este „bragging” (lăudatul). Nu începe să îți lauzi cele mai bune mâini în fața celorlalți, pentru că este extrem de nepoliticos atunci când un jucător începe să se laude cu mâinile lui.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*