PREȘEDINTELE ÎNTRE HUNEDORENI Print E-mail

Vestea sosirii președintelui României la Hunedoara, chiar și de sărbători, a adunat, sâmbătă seara, în fața Primăriei și în Centrul Vechi al orașului, mulți hunedoreni, în ciuda frigului de afară. La 19.05, președintele României, Traian Băsescu, a coborât din mașină și, trecând prin mulțime, în uralele sale și dând mâna cu mulți oameni, a fost întâmpinat de membri ai Ordinului Cavalerilor din Hunedoara și Cavalerii din Mediaș la intrare în Primăria Hunedoara. L-au salutat ca în epoca medievală și i-au înmânat o diplomă prin care Traian Băsescu a fost numit „contele și protectorul Cetății Hunedoarei”. În primărie, președintele a fost întâmpinat de primarul Nicolae Schiau, împreună cu președintele PD, Emil Boc, senatori și deputați din Hunedoara (Viorel Arion, Gheorghe Barbu, Monica Iacob Ridzi),
„Sunt onorat să fiu aici, în Zilele Hunedoarei, mai ales că, din cariera mea de primar, știu cât de importante sunt pentru comunitate. Acest gen de sărbători este menit să ne facă fericiți împreună și să ne facă să ne preocupăm mai mult de fiecare altele ”, a spus Traian Băsescu la ședința din cadrul primăriei. Șeful statului a abordat și problema alegerilor parlamentare, subliniind importanța lor: „Calitatea parlamentarilor pe care îi trimitem în Parlamentul European va fi oglinda noastră, a tuturor, și avem responsabilitatea de a acorda încredere deplină celor pe care îi trimite la ea ne reprezintă, iar de data aceasta politicienii nu vor fi vinovați, este responsabilitatea poporului român să trimită acolo oameni de calitate care să ne reprezinte ”, a adăugat Traian Băsescu. În uralele hunedorenilor, președintele a trecut apoi prin mulțime la locul din Centrul Vechi, unde i-a salutat pe hunedoreni: „Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o în referendumul din mai. Aș vrea să fiți convinși cu toții că, prin alegerile europene din 25 noiembrie, vom face un lucru extraordinar, care depinde de noi românii și nu de clasa politică, de data aceasta. Mergeți la vot și alegeți oamenii în care aveți încredere pentru a ne reprezenta în Parlamentul European. ”
„Zilele Hunedoarei, de mulți ani, sunt sărbători pentru orașul nostru și pentru Hunedoara. Anul acesta, sunt sigur că acest eveniment a avut un plus de atracție, datorită prezenței Președintelui României printre hunedoreni. . A fost o mare onoare pentru noi că președintele a acceptat invitația noastră și vă asigur că în scurtul timp petrecut aici s-a simțit foarte bine, fiind impresionat de primirea călduroasă a hunedorenilor „, a declarat primarul Nicolae Schiau.
Pentru cei care nu au putut fi prezenți la Zilele Hunedoarei, vom prezenta o galerie foto de la evenimentele organizate cu ocazia acestui eveniment. (le vom posta în următoarele ore)

Imaginile de la eveniment pot fi vizualizate AICI.

Ultima actualizare (marți, 23 octombrie 2007)